תביא ביסל'ה: מסעו של השף נועם דקרס אחר הבישול הבריא

Kellogg-Recanati in the News

09 June 2014

בלי סוכר ובלי טיגון: ביסל'ה, בית אוכל חדש ברמת החי"ל מתרגם את טרנד הבישול הבריא לאוכל טעים, צנוע וזול. על הבמה: השף נועם דקרס

 

 

לא מזמן, באמצע המאה הקודמת, השתלט המזון המעובד על חיינו, בלי שממש התכוונו לכך. הקמח, הסוכר והמלח, נעטפו באריזות מרשרשות וצבעוניות הקורצות לכל דיכפין במכולת, מבטיחות אושר קטן במהירות מסחררת. כדי להוסיף שמן טראנס למדורה, גם המרוץ שהולך ומתגבר מהחל משנות ה-80 ועד ימים אלה לא מותיר ספק – הזמן הפנוי הולך ומצטמצם. כצעד תומך לעניין נוצרו אט אטו שפע של  פתרונות שיקלו את סבלו של האדם העובד. סמארטפון הוא הדוגמה הנפוצה, אך גם מנה חמה ומאמא עוף משלימים את התמונה. סיטואציה מוכרת בכל בית עם אנשים עובדים היא – מה לעזאזל מבשלים ומתי? ועם כל פתיחה של המקפיא מתגנבת ללב גם תחושת האשמה ועמה ייסורי מצפון בדבר האבסת הילדים בשניצל מוכן שכנראה לא ראה עוף מימיו, צ'יפס טרי קפוא ש"צריך רק לחמם", אבל בפועל ישרוד גם כמעט שנה במקרר. אנחנו חיים בעידן השפע ויש שיאמרו שזהו גם עידן המודעות הגדול, אבל לכל השפע הזה יש מחיר ואפקטים נלווים. טבעונות, בריאותנות והלהיט האופנתי האחרון – חזרה לתזונת האדם הקדמון הם רק חלק קטן בשאיפה לאיזון החוזר. בין כל השמות המפוצצים יש גם פה ושם ניסיונות פרטיים לחזור לבישול הצנוע והבריא, הביתי והמקומי, עם פחות פחמימות ויותר חלבונים, פחות גלוטן ויותר סיבים תזונתיים. אחד כזה הוא השף נועם דקרס, שרוצה לחזור לבייסיק, לאוכל טרי ובריא. בשבוע שעבר הוא פתח יחד עם בת זוגו דפנה בלקין את ביסל'ה, בית אוכל קטן וצנוע בחלק המנומנם של רמת החי"ל בתל אביב. בית אוכל ששואף לספק את הפתרונות הבריאים לאדם במרוץ, אם אפשר ללא גלוטן בבקשה.

לקריאת הכתבה המלאה בגלריה, הארץ

לאתר המסעדה

 

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing, Contact us as soon as possible >>